Niğde İl Müftülüğü Vekil Atama İlanı

Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin-Kayyım ve Vekil Kur'an Kursu Öğreticisi Alımı

Niğde İl Müftülüğü Vekil Atama İlanını Bilgisayarınıza İndirmek İçin Tıklayınız...

T.C.

NİĞDE VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     :53853228/903.02-                                                                          …../01/2013

Konu   :İlan.

İ L A N

İlimiz ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan Cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinden  (askere gitme, yurtdışı görevi, ücretsiz izin, doğum izni vb. ) çeşitli sebeplerle boşalan/boşalacak kadrolara, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 18. maddesine göre vekâleten atama yapılacaktır.

A- ARANAN ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

3. Kur’an Kursu Öğreticisi ve İmam-Hatip unvanı için İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

4. Müezzin-Kayyım unvanı için İmam-Hatip Lisesi mezunu veya Lise/Dengi okul mezunu+hafız olmak.

5. İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanı için erkek olmak.

6. Kuran Kursu öğreticisi, İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

7. Adayın en son mezun olduğu öğrenim durumuna göre 2012 KPSS puanına sahip olmak.

8. Süresi geçmiş de olsa müracaatta bulunacağı kadroya ait mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak

B- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar, bu şartları taşıdıklarına dair belgelerle birlikte 18/01/2013 (08:00)- 04/02/2013 (17:00) tarihlerinde İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

2. Bu duyuruda belirtilen şartları taşımayan veya posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 04/02/2013 tarihinden sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

C- DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ

Mesleki yeterlik belgesinin süresi dolmamış olan adaylardan;

a) Öncelikle hafızlık belgesine sahip ilahiyat fakültesi mezunları arasından,

b) Bulunmaması halinde ilahiyat fakültesi mezunları arasından,

c) Bulunmaması halinde hafızlık belgesine sahip en az ilahiyat ön lisans mezunları arasından,

d) Bulunmaması halinde en az ilahiyat ön lisans mezunları arasından,

e) Bulunmaması halinde hafızlık belgesine sahip en az imam-hatip lisesi mezunları arasından,

f) Bulunmaması halinde en az imam-hatip lisesi mezunları arasından KPSS puanına göre sıralama yapılacaktır.

KPSS puanlarının eşit olması halinde 2012 yılı KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olan, bu tarihin de aynı olması halinde, doğum tarihi önce olan aday tercih edilecektir.

g) Mesleki yeterlik belgesinin süresi dolmuş olan aday ise yukarıdaki kriterlere göre ikinci derecede sıralamaya alınacaktır.

h) Hafızlık yapılan kurslara yapılacak vekâleten atamalarda, hafızlık belgesine sahip olma şartı aranacaktır.

ı) Yapılan bu sıralama ikinci bir ilana kadar geçerli olup; adayların ataması belirlenen sıraya göre yapılacaktır. Sırası gelen aday, teklif edilen boş kadroya atanmak istemediği takdirde hakkını kaybetmiş olacaktır.

i) Değerlendirme sonuçları, Müftülüğümüz web sayfası (www.nigdemuftulugu.gov.tr)  ve ilan panosunda duyurulacak olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

İlanen duyurulur.

Hasan ÇINAR