KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ ARASI “KURANI KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI” ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarında okuyan kadın-erkek öğrenciler arasında 2 (iki) kategoride “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” yapılacaktır.

Buna göre;

1- Yarışmaya aşağıdaki kategorilerde ve şartları taşıyan öğrenciler katılacaktır:

1. I.      Kategori         : Final tarihleri itibari ile on yedi (17) yaşından gün almamış olmak.

II. Kategori         : Final tarihleri itibari ile on yedi (17) yaş ve yukarısı bir yaşta olmak.

İkinci kategori sadece il düzeyinde yapılacak olup;

-İl müftülüklerince sadece il birincisi seçilecektir.

-Seçilen kadın-erkek öğrenci bölge yarışmalarına ve Türkiye finallerine katılmayacaktır.

-Bu kategori de öğrenci ve öğreticilerine verilecek ödüller İl müftülükleri tarafından karşılanacaktır.

Her iki kategori için;

a-      2012–2013 eğitim-öğretim yılında Kur’an kurslarına devam ediyor olmak.

b-     Daha önceki yıllarda Kur’an kurslarında kaydı bulunmamış ve eğitim görmemiş olmak.

c-      Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenmiş olan “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” na daha önce katılmamış olmak.

Bu şartları taşımayan öğrenciler yarışmaya alınmayacaktır. İlçe/İl ve bölgelerden seçilerek Başkanlığımızdaki ön elemeye gelen öğrencilerden şartları taşımadıkları daha sonradan anlaşılanların tüm hakları iptal edilerek kendileri ve öğreticileri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Kurslardan katılacak öğrenci isimleri en geç 26 Nisan 2013 tarihine kadar Müftülüğe bildirilecektir.

Yarışma 29 Nisan 2013 pazartesi günü saat 14.00 de Müftülükte yapılacaktır.

Yorum Yaz - Arşiv   3281 kez okundu

Üyelik Girişi